Reintje de Vos

telefoon: 0341-553914 | e-mail: info@reintjedevos.nl

Reintje de Vos

Workshop houtbewerking

Werken met vers en droog hout, geoogst uit de natuur!

Werken met Berkenhout of hout van de hazelaar is geweldig. Ontwerp, creëer en vervaardig uw eigen voorwerpen als wandelstokken, lepels/spatels, schalen, krukjes of zelfs stoelen en bankjes... de mogelijkheiden zijn eindeloos. Het is heerlijk rustgevend om bezig te zijn met het snijden, zagen, hakken, boren en meer op vaak een zo basic mogelijke werkwijze.

Ik bied verschillende workshops aan, waarbij ik u stap voor stap begeleid om bezig te zijn met deze ambachtelijke hobby. Heerlijk in de natuur bij de Windkanter bezig zijn met natuurlijke materialen.

De workshops vinden buiten plaats in de openlucht of onder een simpele overkappingen op onze locatie De Windkanter

 

Een 1e kennismaking of basisdag kan al vanaf € 85,00 p.p.*  Lunch e.d. op  basis van zelfvoorziening. (koffie/thee inbegrepen)**

U krijgt uitleg over het "Greenwood Working" of te wel het werken met vers hout. wat kun je er mee, waar haal je het vandaan? Hoe oogst je het hout en hoe bewaar je het....Wat heb je aan basis gereedschap nodig en waar haal je het vandaan? En hoe kun je verschillende hulpmiddelen zelf maken / verzamelen...

U krijgt uitleg over veiligheid en  hoe u te werk gaat. En we gaan uiteraard met diverse basis technieken aan de slag als hout splijten met een splijtijzer, hakken met een bijl en snijden met het mes. Afhankelijk van de groepsgrootte bepalen we voorafgaande aan de deze basisdag ook het werkstuk wat we gaan maken.

Ook maakt u kennis met het werken met een haalmes op een schaafbok of schaafpaard. Deze schavinghorses zoals ze in het Engels genoemd worden zijn er in vele varianten. Het is een perfect hulpmiddel bij veel verschillende werkwijzen. Kortom een dag vol basis kennismaking van dit ambachtelijke ambacht dat uw leven nog wel eens drastich zou kunnen veranderen.

 

Een dag workshop voor de gevorderde met projecten als lepels, broodplank of wandelstok (basismodel) is vanaf € 99,00 p.p.* mogelijk. Lunch e.d. op basis van zelfvoorziening. (koffie/thee inbegrepen)**

Tijdens deze dag kunt u middels uw vooraf aangegeven keuze aan de slag met in van de genoemde opties. In overleg zijn er evt. ook nog andere mogelijkheden. U werkt op eigen tempo onder begeleiding en evt. met eigen mee gebrachte gereedschappen.

Een dag workshop voor de gevorderde met een houten krukje - bijzettafel als project uit berkenhout kan vanaf € 145,00 p.p.*

lunch e.d. op basis van zelfvoorziening. (koffie/thee inbegrepen).**

Tijdens deze dag gaat u na de basis uitleg aan de slag om uw eigen krukje - bijzettafeltje te maken uit gedroogt hout. we doorlopen ook een aantal stappen met het bewerken van vers geoogst hout. dit hout is of bestemt voor een volgende groep, of u kunt het tegen betaling meenemen om er thuis mee aan de slag te gaan. Er is geen vaste werkvolgorde of structuur is tijdens deze dagen. Een ieder zal werken op zijn eigen tempo en zal daar waar nodig is de juiste begeleiding krijgen met de nodige kennis overdracht.

Deelname is ten allen tijden op geheel eigen risico i.v.m. de veiligheid en het gebruik van scherp snij en hak gereedschap tijdens deze workshop

voor meer informatie: info@reintjedevos.nl

 

* prijzen zijn per persoon en berekent op min. 6 deelnemers. Komt u alleen dan berekenen we een aparte (meer)prijs. In groepsverband deelnemen heeft het voordeel dat we dieper en breder op de diverse technieken in kunnen gaan. Vaak is er ook ruimte om informatie uitstapjes te maken naar aanverwante onderwerpen.

** bij meerdere deelnemers of in groepsverband kunnen we ook lunch of het avondeten (een buitenkook programma) verzorgen op maat.

 

Bij voldoende interesse zijn er ook workshops lepelsnijden te verzorgen in samenwerking met Jan Harm ter Brugge van Hout van Bomen, uit Amsterdam. www.houtvanbomen.com  de specialist van Nederland in onze optiek.

Maar ook meedaagse cursussen kunnen we op maat maken vanaf 4 pers. tot max 8 pers. Denk aan lepelsnijden of een stoel / kruk uit rondhout. Prijzen op aanvraag en beschikbaarheid voor meer informatie: info@reintjedevos.nl

 

 

Fotoalbum