Reintje de Vos

In de Verkoop

Welkom ....

Al de producten op deze pagina zijn Uniek en Handgemaakt!

Daarbij wel de opmerking dat bij het vervaardigen van de (bijzet)tafeltjes e.d. gebruik gemaakt wordt van elektrische handgereedschappen als boor, schaaf, schuurmachines en kettingzaag. Waar mogelijk werk ik met bijlen, dissel, (lepel)messen, Japanse trekzagen, haalmessen, kloofijzer, gutsen, beitels en (spook)schaven... Kortom een heel arsenaal aan zowel moderne en ambachtelijke handgereedschappen die hoe dan ook met de hand bediend en gestuurd worden...

In elk eindproduct zit meestal een proces van jaren drogen. Elk jaar droogt het hout gemiddeld 1 tot 2 cm rondom in dikte. Dus voordat een boomstam of een dikke plank droog en uitgewerkt is, zijn we meerdere jaren verder. Al het hout dat ik gebruik is minimaal 3 tot 5 jaar gedroogd, broodplanken en overige zijn 1 tot 2 jaar gedroogd. En lepels en overige gemiddeld een paar maanden.

En hoe goed het ook gedroogd is! Evengoed kan het hout nog krimpen, zetten, barsten of scheuren. Dit proces, is vooraf lastig in te schatten... Zitten er bijvoorbeeld veel noesten in het hout, dan kunnen die bij droogte, warmte en een wisselende luchtvochtigheid gaan werken. En zijn dit veelal de boosdoeners van barsten, krimpscheuren en kromtrekkende delen. Voor de één een ramp voor de ander landelijk en rustiek!

Alle items zijn gemaakt van hout wat feitelijk anders ergens in rook was opgegaan. Ik zoek mijn hout altijd lokaal op, stormhout of hout wat moet wijken voor nieuwe (tuin)ideeën. Of zoals gezegd afgedankt kachelhout of biomassa... Hoe dan ook lokaal, Veluws Hout. wat met de nodige passie en tijdsinspanning onder de naam Reintje de Vos - Houtbewerking een geheel andere toekomst krijgt. Elk meubelstuk is uniek en er is feitelijk nooit een 2e item gelijk. Soms creëer ik iets op bestelling en soms bied ik alhier het één en ander aan wat ik gewoon naar eigen inzicht gemaakt heb.

Betreft de prijs en afwerking:

 • Mijn prijzen zijn afgestemd op mijn arbeid en inzet van  materialen. In alle items zit meestal al meer werk dan, dat ik in werkelijkheid al kan berekenen om nog enigzins te concurreen tegen de online massa knallers.
 • Genoemde prijzen zijn dan ook vaste prijzen… niet meer, niet minder!
 • Indien nodig is het gebruikte en verwerkte hout tegen houtworm en boktor behandeld.
 • Afwerking: Tung of lijnolie, Pure &Original verf, een matte / blanke parketlak, of onbehandeld.
 • Op bestelling zijn ook moderne kleuren mogelijk tegen meerprijs.
 • Alles is geschuurd met korrel 80 tot 180 - 320, waardoor een mooie glad eindresultaat ontstaat op het kopshout.
 • Ik doe niet aan verzenden of bezorgen! 

Mocht er iets tussen zitten wat u graag zou willen zien of kopen, neem dan via het contactformulier contact met mij op.

IN DE VERKOOP:

Bluesteel Oak: 2 prachtige (bijzet) tafeltjes in de olie met een Pure&Original afwerking in een Bluesteel kleur.

Bestaande uit 2 eikenschijven (ontschorst) met pootjes uit hazelaar (geschilt). Deze eiken waren rond de 70 jaar toen ze geoogst zijn, i.v.m. afsterving. Daardoor zijn er ook allerlei vraatsporen in de opp. van de zijkant terug te zien. Het hout is 5 jaar gedroogd, waarvan 2 jaar buiten en 3 jaar binnen. de hazelaar pootjes zijn onbehandeldt en kunnen eventueel nog op kleur gebracht worden.

 • tafel 1: hoogte is 52 cm. doorsnede houtschijf is 40/45 cm - schijfdikte is 11 -12 cm. dikte pootjes is 3 - 4 cm   
 • tafel 2: hoogte is 40 cm. doorsnede houtschijf is 38/43 cm - schijfdikte is 11 - 12 cm. dikte pootjes is 3 - 4 cm.

Setprijs: UITVERKOOP van € 395,00 naar € 325,00

opmerking: het staalblauw op de foto komt lichter over als in werkelijkheid het geval is!

Bluesteel Oak 

 

 

Broodplanken: Appelhout ... uit de zelfde serie hebben we aantal hele mooie brood of hapjes planken kunnen maken, dit zijn de laatste!

Deze stoere en robuuste brood, tapas of serveerplanken zijn echte eyecathers voor op tafel. afgewerkt met 3 lagen olie en een mooie ophanglus van gebruikt leer. De schors van de appelboom is nog zichtbaar aan 1 zijde van de plank.

 • De 2 planken op de 1e foto zijn gemiddeld 20-23 cm breed, 40 - 45 cm lang en 3 cm dik.
 • Prijs per stuk € 65,00
 • De lange serveerplank is 22-24 cm breed, 100 - 103 lang en 3 cm dik en
 • incl. een mooie ophang haak € 121,00

Alle planken zijn licht gebogen, getordeerd of krom getrokken door het droogproces, daardoor liggen ze niet geheel 100 procent vlak. maar dit is geen probleem in het gebruik. Iets waar deze planken voor gemaakt zijn, om heerlijke hapjes mee te serveren in goed gezelschap waar deze plank al het onderwerp van het geprek kan zijn...

Appel hout broodplank 

Appel hout tapasplank

 

 

Liefde voor de Berk: Een heel mooi (hoek) of bijzet tafeltje uit Berkenhout met een schitterende tekening en glans. Afgewerkt in een matte lak en de zijkanten met Pure&Original - wit. De poten en liggers zijn uit berkentakken vervaardigd, en maken het geheel landelijk en rustiek af. De pootjes ziten d.m.v. een houten pen en gat verbinding vast aan het blad en zijn verlijmd en middels een eiken wigje vastgezet. Onderzijde blad is onafgewerkt!

Hoogte: 47,5 cm, lengte 55-60 cm, breedte 40-45 cm en de bladdikte is 4 cm.

UITVERKOOP van € 225,00 nu voor € 195,00 ... 

Liefde voor de Berk

 

 

Boomstamtafel:  Een hele stoere bijzet tafel of salontafel uit Douglas met 4 pootjes van Hazelaar, een tafel die gelijk in het oog springt door zijn naturel houtkleur en de prachtige groei of jaarringen. 

Dit item is VERKOCHT...

boomstam tafel

 

 

Eiken krukje: met pootjes van Wilg en een Y-ligger van Hazelaar 

Dit item is VERKOCHT...

Eiken krukje

 

 

Rustiek Eiken boomstam bijzet tafeltje of krukje: Een stoer en robuust item, uit een serie van 5. Van een stuk eiken stam van 30 cm doorsnee en 22,5 cm hoog. Totale hoogte is 52,5 cm en staat op 3 pootjes uit hergebruikte stoelpoten (hardhout-soort onbekend) toplaag is afgewerkt met een matte parketlak, de rest is onbehandeld. Het hout is 4 jaar gedroogd, waarvan 1 jaar buiten en 3 jaar binnen. De schors is na het oogsten al verwijderd. De boom stond al dood op stam, waardoor her en der ook vraatsporen van diverse insecten en kever/larven soorten te zien zijn. Iets wat een leuke twist geeft aan dit stoere item.

€ 95,00

Eiken boomstam tafeltje

 

Fotoalbum

Agenda