Reintje de Vos

telefoon: 0341-553914 | e-mail: info@reintjedevos.nl

Reintje de Vos

Houten meubels

Welkom ....

op deze verkoop pagina van houten meubeltjes of huishoudelijke gebruiksartikelen. Kunt u mits er iets voorradig is producten terug vinden die ik verkoop.

Al deze producten zijn uniek en handgemaakt met uitzondering van de (bijzet)tafeltjes e.d. hierbij wordt gebruik gemaakt van elektrische handgereedschappen als boor, schaaf, schuurmachines en kettingzaag. Waar mogelijk werken we met bijlen, dissel, (lepel)messen, Japanse trekzagen, haalmessen, kloofijzer, gutsen, beitels en (spook)schaven... Kortom een heel arsenaal aan ambachtelijke gereedschappen.

Voorafgaande aan het eindproduct zit vaak al een jarenlang proces van drogen. Elk jaar droogt het hout ongeveer een cm rondom. dus een plank van 2-3 cm dik is in een goed jaar droog, 4-5 cm 2 jaar enzovoort.

Even zo goed kan het dan nog gebeuren, nadat het bewerkt is en bijvoorbeeld bij u in huis staat dat het begint te werken, gaat krimpen en dan alsnog barsten of scheuren gaat vertonen. Dit proces is soms lastig in te schatten... zitten er noesten of andere natuurlijke onregelmatigheden in het hout, dan kunnen die bij droogte, warmte en een vaak wisselende luchtvochtigheid gaan werken en zijn veelal de boosdoeners van barsten, krimpscheuren en kromtrekkende delen.

Mocht het echt te gortig worden, of de constructie laat daardoor los of anders... we geven ruime garantie, en zoeken dan graag naar een oplossing.

Inmiddels zwerven er al jaren diverse items rond en heb ik ook zelf het nodige geëxperimenteerd. Dus onder normale gebruikscondities moet het gewoon heel erg lang goed gaan.

 

Momenteel is er niets op voorraad 

Hou ook de Facebook pagina in de gaten...

 

Wilt u zelf uw eigen meubelstuk komen maken, neem gerust contact op voor mogelijkheden. In een enkele dag kunnen we gezamelijk al leuke items realiseren

 

Fotoalbum

Agenda