Reintje de Vos

telefoon: 0341-553914 | e-mail: info@reintjedevos.nl

Reintje de Vos

Houten meubels

Welkom ....

op onze verkoop pagina van houten meubeltjes of huishoudelijke gebruiksartikelen. Hieronder kunt mits op voorraad producten terug vinden ter verkoop.

Al deze producten zijn uniek en handgemaakt met uitzondering van de (bijzet)tafeltjes e.d. hierbij wordt gebruik gemaakt van elektrische handgereedschappen als boor, schaaf, schuurmachines en kettingzaag. Waar mogelijk werken we met bijlen, dissel, (lepel)messen, Japanse trekzagen, haalmessen, kloofijzer, gutsen, beitels en (spook)schaven... Kortom een heel arsenaal aan ambachtelijke gereedschappen.

Voorafgaande aan het eindproduct zit vaak al een jarenlang proces van drogen. Elk jaar droogt hout ongeveer een cm rondom. dus een plank van 2-3 cm dik is in een jaar droog, 4-5 cm 2 jaar enzovoort. Evengoed kan het dan nog gebeuren nadat het bewerkt is en bijvoorbeeld bij u in huis staat dat het begint te werken en barst of scheurt. Dit proces is lastig in te schatten. Zitten er noesten of andere natuurlijke onregelmatigheden in het hout, dan kunnen die bij droogte, warmte en een vaak wisselende luchtvochtigheid gaan werken en zijn veelal de boosdoeners van barsten, krimpscheuren en kromtrekkende delen.

Mocht het echt te gortig worden, of de constructie laat daardoor los of anders... we geven ruime garantie, en zoeken dan graag naar een oplossing.

Inmiddels zwerven er al jaren diverse items rond en heb ik ook zelf het nodige geëxperimenteerd. Dus onder normale gebruikscondities moet het gewoon heel erg lang goed gaan.

 

Spoedig zult u hier de 1e items terugvinden

 

Wilt u zelf uw eigen meubelstuk komen maken, neem gerust contact op voor mogelijkheden.

 

Fotoalbum

Agenda