Reintje de Vos

telefoon: 0341-553914 | e-mail: info@reintjedevos.nl

Reintje de Vos

In de Verkoop

Welkom ....

Al de producten op deze pagina zijn Uniek en Handgemaakt!

Daarbij wel de opmerking dat bij het vervaardigen van de (bijzet)tafeltjes e.d. gebruik gemaakt wordt van elektrische handgereedschappen als boor, schaaf, schuurmachines en kettingzaag. Waar mogelijk werk ik met bijlen, dissel, (lepel)messen, Japanse trekzagen, haalmessen, kloofijzer, gutsen, beitels en (spook)schaven... Kortom een heel arsenaal aan zowel moderne en ambachtelijke handgereedschappen.

In elk eindproduct zit meestal een proces van jaren drogen. Elk jaar droogt het hout gemiddeld 1 tot 2 cm rondom in dikte. Dus voordat een boomstam of een dikke plank droog en uitgewerkt is, zijn we meerdere jaren verder. Al het hout dat ik gebruik is minimaal 3 tot 5 jaar gedroogd, broodplanken en overige zijn 1 tot 2 jaar gedroogd. En lepels en overige gemiddeld een paar maanden.

En hoe goed het ook gedroogd is! Evengoed kan het hout nog krimpen, zetten, barsten of scheuren vertonen. Dit proces, is vooraf lastig in te schatten... Zitten er bijvoorbeeld veel noesten in het hout, dan kunnen die bij droogte, warmte en een wisselende luchtvochtigheid gaan werken. En zijn dit veelal de boosdoeners van barsten, krimpscheuren en kromtrekkende delen. Voor de één een ramp voor de ander landelijk en rustiek!

Alle items zijn gemaakt van hout wat feitelijk anders ergens in rook was opgegaan. Ik zoek mijn hout altijd lokaal op, stormhout of hout wat moet wijken voor nieuwe (tuin)ideeën. Of zoals gezegd afgedankt kachelhout of biomassa... Hoe dan ook lokaal, Veluws Hout. wat met de nodige passie en tijdsinspanning onder de naam Reintje de Vos - Houtbewerking een geheel andere toekomst geef. Elk stuk is uniek en er is feitelijk nooit een 2e item gelijk. Soms creëer ik iets op bestelling en soms bied ik alhier het één en ander aan wat ik gewoon naar eigen inzicht gemaakt heb.

Betreft de prijs en afwerking:

 • Mijn prijzen zijn afgestemd op arbeid en inzet materialen. In alle items zit meestal meer werk dan ik kan berekenen.
 • Genoemde prijzen zijn dan ook vaste prijzen… niet meer, niet minder!
 • Indien nodig is het gebruikte en verwerkte hout tegen houtworm en boktor behandeld.
 • Afwerking: SKYDD parafine olie, Pure &Original verf, een matte / blanke parketlak, of onbehandeld.
 • Op bestelling zijn ook moderne kleuren mogelijk tegen meerprijs.
 • Alles is geschuurd met korrel 80 tot 320, waardoor een mooie glad eindresultaat ontstaat.
 • Heel soms werk ik met lijm en schroeven, maar veel zit in elkaar vast d.m.v. het natuurlijke drogingsproces.
 • Ik doe niet aan verzenden of bezorgen! 

 

Mocht er iets tussen zitten wat u graag zou willen zien of kopen, neem dan via het contactformulier contact met mij op.  Wilt u zelf een eigen meubelstuk komen maken, ook dat kan in overleg, neem gerust contact op voor mogelijkheden.

 

IN DE VERKOOP:

Bluesteel Oak: 2 prachtige (bijzet) tafeltjes in de olie met een Pure&Original afwerking in Bluesteel kleur.

Bestaande uit 2 eikenschijven (ontschorst) met pootjes uit hazelaar (geschilt). Deze eiken waren rond 65 á 70 jaar oud toen ze geoogst zijn, i.v.m. afsterving. Daardoor zijn er ook allerlei vraatsporen in de opp. van de zijkant terug te zien. Het hout is 4 jaar gedroogd, waarvan 1 jaar buiten en 3 jaar binnen. de hazelaar pootjes zijn onbehandeldt en kunnen eventueel nog op kleur gebracht worden.

 • tafel 1: hoogte is 58 cm. doorsnede houtschijf is 40/45 cm - schijfdikte is 12,5 cm. dikte pootjes is 3/4 cm   
 • tafel 2: hoogte is 40 cm. doorsnede houtschijf is 38/43 cm - schijfdikte is 11 cm. dikte pootjes is 3/4 cm.

Setprijs: € 395,00

opmerking: het staalblauw op de foto komt lichter over als in werkelijkheid het geval is!

Bluesteel Oak 

 

 

Broodplanken: Appelhout ... uit de zelfde serie hebben we aantal hele mooie brood of hapjes planken kunnen maken, dit zijn de laatste!

Deze stoere en robuuste brood, tapas of serveerplanken zijn echte eyecathers voor op tafel. afgewerkt met 3 lagen olie en een mooie ophanglus van gebruikt leer. De schors van de appelboom is nog zichtbaar aan 1 zijde van de plank.

 • De 2 planken op de 1e foto zijn gemiddeld 20-23 cm breed, 40 - 45 cm lang en 3 cm dik.
 • Prijs per stuk € 55,00
 • De lange serveerplank is 22-24 cm breed, 100 - 103 lang en 3 cm dik en
 • incl. een mooie ophang haak € 120,00

Alle planken zijn licht gebogen, getordeerd of krom getrokken door het droogproces, daardoor liggen ze niet geheel 100 procent vlak. maar dit is geen probleem in het gebruik. Iets waar deze planken voor gemaakt zijn, om heerlijke hapjes mee te serveren in goed gezelschap waar deze plank al het onderwerp van het geprek kan zijn...

Appel hout broodplank 

Appel hout tapasplank

 

 

Liefde voor de Berk: Een heel mooi (hoek) of bijzet tafeltje uit Berkenhout met een schitterende tekening en glans. Afgewerkt in een matte lak en de zijkanten met Pure&Original - wit. De poten en liggers zijn uit berkentakken vervaardigd, en maken het geheel landelijk en rustiek af. De pootjes ziten d.m.v. een houten pen en gat verbinding vast aan het blad en zijn verlijmd en middels een eiken wigje vastgezet. Onderzijde blad is onafgewerkt!

Hoogte: 47,5 cm, lengte 55-60 cm, breedte 40-45 cm en de bladdikte is 4 cm. Helaas zijn na het bewerken en afwerken toch nog door het droogproces de pennen van de verbinding iets (0,5 mm) boven het blad uitgekomen. Opzich geen ramp, maar wel iets wat ik niet meer verwacht had, zoals wel eens vaker gebeurt :-) maar ...

Daarom van € 265,00 nu voor € 225,00 ... 

Wilt u dit hersteld hebben, dat kan, ik moet dan het bovenblad opnieuw schuren en aflakken, maar dan hanteer ik de originele verkoopprijs van € 265,00

Liefde voor de Berk

 

 

Boomstamtafel:  Een hele stoere bijzet tafel of salontafel uit Douglas met 4 pootjes van Hazelaar, een tafel die gelijk in het oog springt door zijn naturel houtkleur en de prachtige groei of jaarringen. In deze serie van 5 is dit de 1e die volledig afgewerkt en gereed ter verkoop wordt aangeboden. Deze Douglas schijf is met zijn 45-50 jaar in de doorsnede 60-65 cm en heeft een dikte van bijna 12 cm. de schijf is 4 jaar gedroogd. De hoogte van dit item is 41 cm.

Dit item is desgewenst nog door u zelf, of tegen meerprijs en in overleg op kleur of in de olie te zetten.

In naturel staat zoals afgebeeld € 249,00

boomstam tafel

 

 

Eiken krukje: met pootjes van Wilg en een Y-ligger van Hazelaar 

Dit item is VERKOCHT...

Eiken krukje

 

 

Rustiek Eiken boomstam bijzet tafeltje of krukje: Een stoer en robuust item, uit een serie van 5. Van een stuk eiken stam van 30 cm doorsnee en 22,5 cm hoog. Totale hoogte is 52,5 cm en staat op 3 pootjes uit hergebruikte stoelpoten (hardhout-soort onbekend) toplaag is afgewerkt met een matte parketlak, de rest is onbehandeld. Het hout is 4 jaar gedroogd, waarvan 1 jaar buiten en 3 jaar binnen. De schors is na het oogsten al verwijderd. De boom stond al dood op stam, waardoor her en der ook vraatsporen van diverse insecten en kever/larven soorten te zien zijn. Iets wat een leuke twist geeft aan dit stoere item.

€ 175,00

Eiken boomstam tafeltje

 

Fotoalbum

Agenda