Reintje de Vos

Verkoop van Landelijke en Rustieke items

 

Welkom .... Al mijn producten zijn Uniek en Handgemaakt!

Daarbij wel de opmerking dat bij het vervaardigen van de meubels ook elektrische handgereedschappen worden gebruikt. In elk eindproduct zit meestal een proces van jaren. Elk jaar droogt het hout gemiddeld 2 cm in dikte. Dus voordat een boomstam of een dikke plank droog en uitgewerkt is, zijn we meerdere jaren verder. Al het hout dat ik gebruik is minimaal 3 tot 5 jaar gedroogd, broodplanken 2 jaar en lepels en overigen gemiddeld 3 tot 6 maanden.

En hoe goed het ook gedroogd is! Hout is en blijft een natuurproduct, wat door tal van omstandigeheden blijft werken. Krimpen door droogte, Uitzetten door vocht, Torderen, barsten en of scheuren door onstane spanningen het kan in feite allemaal. Dit proces, is vooraf lastig in te schatten... Zitten er bijvoorbeeld veel noesten in het hout, dan kunnen die bij droogte, warmte en een wisselende luchtvochtigheid gaan werken. En zijn veelal de boosdoeners van dit al. Voor de één een ramp voor de ander juist landelijk en rustiek!

Boomstam bijzettafels

Met 30 jaar aan ervaring, probeer ik elke meubel zo af te leveren, dat ik gerust kan garanderen dat de meeste meubels met wat liefde en zorg gewoon een levenlang mee gaan en wellicht nog wel een generatie verder!

Alle items zijn gemaakt van hout wat feitelijk anders in rook was opgegaan. Ik zoek mijn hout altijd lokaal op, stormhout of hout wat moet wijken voor nieuwe (tuin)ideeën. Of zoals gezegd afgedankt kachelhout of biomassa... Hoe dan ook lokaal, Veluws Hout. wat met de nodige passie en tijdsinspanning onder de naam Reintje de Vos - Houtbewerking een geheel andere toekomst krijgt. Elk meubelstuk is uniek en er is nooit een 2e item gelijk!

Betreft de prijs en afwerking:

Mijn prijzen zijn afgestemd op mijn arbeid en inzet van  materialen. Genoemde prijzen zijn dan ook vaste prijzen… niet meer, niet minder! Indien nodig is het gebruikte en verwerkte hout tegen houtworm en boktor behandeld. Afwerking is vaak met diverse natuurlijke soorten olie en werk ik met Pure & Original verf. Alsmede met een matte / blanke parketlak. voor een bruikbaar geheel. Onbehandeld kan en mag natuurlijk ook! Op bestelling zijn ook moderne kleuren mogelijk tegen meerprijs. Alle kopshout kanten zijn geschuurd met korrel 80 tot 180 - 320, waardoor een mooie glad eindresultaat ontstaat.

Ik doe niet aan verzenden of bezorgen! Mocht er iets tussen zitten wat u graag zou willen kopen, neem dan via het contactformulier contact met mij op.

Eerst kijken - dat mag natuurlijk ook, wees welkom tijdens een afspraak.

 

Fotoalbum

Agenda

Meer