Reintje de Vos

telefoon: 0341-553914 | e-mail: info@reintjedevos.nl

Reintje de Vos

Vershout bewerking of Greenwood working

Werken met vers of droog hout, geoogst uit de natuur!

Werken met vers geoogst hout als Berkenhout of hout van de Wilg en Hazelaar is geweldig. Ontwerp, creëer en vervaardig uw eigen voorwerpen als wandelstokken, lepels/spatels, schalen, krukjes of zelfs stoelen en bankjes... de mogelijkheiden zijn eindeloos.

Het is heerlijk rustgevend om bezig te zijn met het snijden, zagen, hakken, boren en meer ... op een vaak zo basic of ambachtelijk mogelijk werkwijze.

Ik bied verschillende workshops aan, waarbij ik u kan laten kennismaken en begeleiden om bezig te zijn met deze ambachtelijke hobby. Heerlijk buiten zijn in de natuur bij locatie de Windkanter, gelegen aan de rand van het bos in Ermelo.

De workshops vinden buiten plaats of onder een simpele overkappingen op De Windkanter

Een 1e kennismaking kan al vanaf € 85,00 p.p.*  Lunch e.d. op  basis van zelfvoorziening. (koffie/thee e.d. inbegrepen)**

U krijgt dan uitleg over het principe "Greenwood Working" of te wel het werken met Vers (geoogst) Hout.

Wat kun je er mee, waar haal je het vandaan? Hoe oogst je het hout en hoe bewaar je het....Wat heb je aan basis gereedschap nodig en waar haal je het vandaan? En hoe kun je verschillende hulpmiddelen zelf maken / verzamelen...

U krijgt uitleg over veiligheid en  hoe u te werk gaat. En we gaan uiteraard met diverse basis technieken aan de slag als hout splijten met een splijtijzer, hakken met een bijl en snijden met het mes. Ook maakt u kennis met het werken met een haalmes op een schaafbok of schaafpaard. Deze schavinghorses zoals ze in het Engels genoemd worden zijn er in vele varianten. Het is een perfect hulpmiddel bij veel verschillende werkwijzen.

Afhankelijk van de groepsgrootte en de omstandigheden op de dag zelf, bekijken we dan wat we kunnen realiseren aan kleine oefen werkstukjes. Een lepeltje, spatel, kapstokhaakjes, etc.

Kortom een dag vol basiskennis van dit ambachtelijke ambacht wat uw huidige leven nog wel eens drastich zou kunnen veranderen.

 

Deelname is ten allen tijden op geheel eigen risico i.v.m. de veiligheid en het gebruik van scherp gereedschap tijdens deze workshop

* prijzen zijn per persoon en berekent op min. 6 deelnemers. Komt u alleen dan berekenen we een aparte (meer)prijs. In groepsverband deelnemen heeft het voordeel dat we dieper en breder op de diverse technieken in kunnen gaan. Vaak is er ook ruimte om informatie uitstapjes te maken naar aanverwante onderwerpen.

** bij meerdere deelnemers of in groepsverband kunnen we ook lunch of het avondeten (een buitenkook programma) verzorgen op maat.

 Maar ook meedaagse cursussen kunnen we op maat maken vanaf 4 pers. tot max 8 pers. Denk aan lepelsnijden of een stoel / kruk uit rondhout. Prijzen op aanvraag en beschikbaarheid voor meer informatie: info@reintjedevos.nl

 

 

Fotoalbum