Reintje de Vos

telefoon: 0341-553914 | e-mail: info@reintjedevos.nl

Reintje de Vos

Vers houtbewerking of Green woodworking

Werken met vers of droog hout, rechtstreeks uit de natuur!

Werken met verse houtsoorten als Berkenhout,  Wilg en Hazelaar is een geweldige ervaring.  Ontwerp, creëer en vervaardig uw eigen voorwerpen als wandelstokken, lepels / spatels, schalen, krukjes of zelfs stoelen en bankjes... de mogelijkheiden zijn eindeloos.

Het is rustgevend om bezig te zijn met het snijden, zagen, hakken, boren en meer ... en dit op een vaak zo basic of ambachtelijk mogelijk werkwijze.

Ik bied verschillende workshops aan, waarbij ik u kan laten kennismaken en kan begeleiden om bezig te zijn met deze ambachtelijke hobby.

De workshops vinden plaats in Ermelo, lekker buiten of onder een simpele overkappingen op De Windkanter gelegen aan de rand van het bos.

 

 

Een 1e kennismaking kan al vanaf € 85,00 p.p.  Lunch e.d. op  basis van zelfvoorziening. (koffie/thee e.d. inbegrepen)**

U krijgt uitleg over het principe "Greenwood Working" of te wel het werken met Vers (geoogst) Hout.

Wat kun je er mee, waar haal je het vandaan? Hoe oogst je het hout en hoe bewaar je het....Wat heb je aan basis gereedschap nodig en waar haal je dit vandaan? En hoe kun je verschillende hulpmiddelen ook zelf maken en verzamelen...

U krijgt uitleg over veiligheid en hoe u te werk moet gaan. En we gaan uiteraard met diverse basis technieken aan de slag als hout splijten met een splijtijzer, hakken met een bijl en snijden met het mes. Ook maakt u kennis met het werken met een haalmes op een schaafbok of schaafpaard. Deze schavinghorses zoals ze in het Engels genoemd worden zijn er in vele varianten. Het is een perfect hulpmiddel bij veel verschillende werkwijzen.

Afhankelijk van de groepsgrootte en de omstandigheden op de dag zelf, bekijken we dan wat we kunnen realiseren aan kleine oefen werkstukjes. Een lepeltje, spatel, kapstokhaakjes, etc. 

Met name de kapstokhaakjes zijn een geweldige oefening om mee te beginnen. Het vergt inzicht bij het oogsten en het herbergt diverse snij en hak technieken, waarbij o.a. op verschillende manieren het mes moet worden gehanteerd. Ook de wisselende houtdraadrichting vraagt meteen de aandacht van u als beginner. Kortom heel veel basis vaardigheden komen hierin aan bod… een mooie start in een multifunctioneel werkstukje waaraan u, uw toekomstige vaardigheden prima aan kan ophangen.

Een dag vol basiskennis van dit ambachtelijke ambacht, wat uw huidige leven nog wel eens drastich zou kunnen veranderen.

 

Deelname is ten allen tijden op geheel eigen risico i.v.m. de veiligheid en het gebruik van scherp gereedschap tijdens deze workshop

prijzen zijn per persoon en berekent op min. 6 deelnemers. Komt u alleen dan berekenen we een extra meerprijs. In groepsverband deelnemen heeft het voordeel dat we dieper en breder op de diverse technieken in kunnen gaan. Vaak is er ook ruimte om informatie uitstapjes te maken naar aanverwante onderwerpen.

Voor meer informatie en aanmelden: info@reintjedevos.nl

 

 

Fotoalbum

Agenda