Reintje de Vos

telefoon: 0341-553914 | e-mail: info@reintjedevos.nl

Reintje de Vos

Vers houtbewerking of Green woodworking

 

Werken met "verse" houtsoorten als Berk, Wilg en Hazelaar is een geweldige ervaring. Ontwerp, creëer en vervaardig uw eigen gebruiksvoorwerpen voor in en rondom het huis. Rustieke binnen of buitenmeubels als bijzettafeltjes of leuke kapstokken voor het tuingereedchap er is zoveel te bedenken te maken...

Het is altijd weer op een vreemde manier rustgevend om bezig te zijn met het snijden van iets. Afhankelijk van wat we met elkaar gaan maken, komen handelingen als zagen, hakken, boren en meer ... voorbij in deze processen. En dit op een vaak zo basic of ambachtelijk mogelijk werkwijze.

Ik bied verschillende workshops aan, waarbij ik u kan laten kennismaken en kan begeleiden om bezig te zijn met dit groene en duurzame ambacht.

De workshops vinden plaats in Ermelo.

Naast de workshop lepelsnijden, is het in overleg en overeenstemming ook mogelijk om een workshop wandelstok te doen. Of een krukje en of bijzettafeltje te maken. dit hangt onder andere af van de voorraad hout die ik voorhanden heb.

 

lepel snijden uit vers hout in Ermelo

 

Een 1e kennismaking kan al vanaf € 95,00 p.p. bij min. 4 deelnemers

Lunch e.d. is op basis van zelfvoorziening. (koffie/thee e.d. zijn wel inbegrepen)

U krijgt uitleg over het principe "Greenwood Working" of te wel het werken met Vers (geoogst) Hout.

Wat kun je er allemaal mee maken? Waar haal je het vandaan? Hoe oogst je het hout en hoe bewaar je het? Wat heb je aan basis gereedschap nodig en waar haal je dit vandaan? Hoe kun je verschillende hulpmiddelen ook zelf maken en verzamelen...

U krijgt uitleg over hoe u te werk kan gaan. U maakt kennis met diverse basis technieken, Veilig werken, hoe gaan we met een bijl, en met het mes! Snij en hak technieken. Afhankelijk van uw workshop, de tijd en inzet, maakt u wellicht ook kennis met het werken met een haalmes op een schaafbok of schaafpaard. Deze schavinghorses zoals ze in het Engels genoemd worden zijn er in vele varianten. Het is een perfect hulpmiddel bij veel verschillende werkwijzen.

Afhankelijk van de groep deelnemers, alle vragen op de dag zelf, bekijken we dan wat we kunnen realiseren aan werkstukjes. Een lepel, een spatel, een tapas of broodplankje, wat kapstokhaakjes, etc. meestal is er wel ruimte voor 1 a 2 werkstukjes. Maar dat hangt ook van u zelf af... we doen niets overhaast, kijken, kennis opdoen en zelf ervaren staan deze dag voor mij centraal om over te brengen

Kapstokhaakjes zijn een geweldige oefening om mee te beginnen. Het vergt inzicht bij het oogsten en het herbergt diverse snij en hak technieken, waarbij o.a. op verschillende manieren het mes moet worden gehanteerd. Ook de wisselende houtdraadrichting vraagt meteen de aandacht van u als beginner. Kortom heel veel basis vaardigheden komen hierin aan bod… een mooie start in een multifunctioneel werkstukje waaraan u, uw toekomstige vaardigheden prima aan kan ophangen.

Alles bij elkaar een dag vol basiskennis van dit ambachtelijke ambacht, wat uw huidige leven nog wel eens drastich zou kunnen veranderen.

Deelname is ten allen tijden op geheel eigen risico i.v.m. de veiligheid en het gebruik van scherp gereedschap tijdens deze workshop

prijzen zijn per persoon en berekent op min. 4 deelnemers.

Voor meer informatie en aanmelden: info@reintjedevos.nl

 

 

Fotoalbum