Reintje de Vos

telefoon: 0341-553914 | e-mail: info@reintjedevos.nl

Reintje de Vos

Onze Sint en Pieten geschiedenis

 

Wie is er als kind niet bevangen geweest door de sfeer en nostalgie van ’t Sinterklaasfeest.

Ik in ieder geval wel! :-)

En toen ik in 1983 ontdekte hoe het echt zat, was dat enigszins een teleurstelling. Maar toch genoot ik in 1984 weer volop van dit mooie Oud Hollandse feest.

Opgroeiend als puber waren Sint en Piet natuurlijk stom! Cadeautjes, ja dat was dan wel weer leuk.

Totdat ik in 1993 voor het eerst werd gevraagd om als Piet op te treden bij ons in de kerk. Een glimmende bloes, een zwarte korte sportbroek, een hele vette schmink (wat een ellende was dat) en wat geleend materiaal, zorgden ervoor dat ik mijn eerste optreden als Piet had…

Een jaar later ging ik wederom op pad! Ditmaal samen met een goede vriend. Na afloop van ons optreden… even de buurt door! En ja...we hadden de smaak te pakken. Dit resulteerde in het feit, dat we in 1995 twee Pietenpakken op maat, lieten maken. De 1e huisbezoekjes als Piet & Piet zijn sindsdien een feit...

In 1996 diende ook mijn 1e optreden als Sinterklaas aan. Een geheel nieuwe ervaring in een veels te klein Sinterklaaspak. Maar ach, de pret was er zeker niet minder om.

Vanaf 1998 traden we het ene jaar wat meer op dan het andere jaar… Dit mede door ons werk en geheel andere interesses :-) Ook de kostuums begonnen ineens wat te krimpen ;-)

In 2005 starten ik zakelijk met Reintje de Vos en werden er gelijk professionele kostuums aangekocht. Waarmee huis- en bedrijfsbezoeken, promotionele activiteiten, reclame projecten en zelfs de opening van een winkel werden verzorgd in de jaren die volgden. En we verzorgen inmiddels al  jaren voor vaste klanten complete (bedrijfs)feesten met spelletjes met Pieten erbij en wel of niet de Sint, het kan allemaal. Maar ook onder de particulieren klantenkring kennen we reeds jarenlange vasten klanten. En hebben we vele kleintjes echt groot zien worden. Bij sommige klanten, alwaar we vroeger al als Piet&Piet over de vloer kwamen, komen we inmiddels nu hun eigen kinderen verblijden met een Sinterklaas bezoek aan huis.

Vol passie en enthousiasme proberen we anno nu! Nog steeds tijdens elk bezoek, zo correct mogelijk die sfeer van weleer over te brengen. Middels de media en het Sinterklaasjournaal blijven we gezamenlijk als Pieten en Sint op de hoogte van wat er jaarlijks en landelijk steeds weer gebeurt aan magie.

Maar het mooiste voor ons!

Gebeurt elk jaar weer ... gewoon in de woonkamer, wellicht wel die van u... de spanning, de sfeer, de pret… en altijd weer die kinderogen vol verwachting, die in een open eerlijkheid met ons meegaan in de magie van het Sinterklaasfeest ... die eeuwenoude nostalgie! Ja dat is voor ons elke keer weer, een eer ... om daar deel van te mogen zijn.

Als team hopen we dan ook nog vele jaren door te gaan, als Sint en Pieten. En hopen ook u graag (weer) eens te ontmoeten. 

De hartelijke groeten van Sint en de Pieten en alvast een (h)eerlijk Sinterklaasfeest toegewenst

 

Fotoalbum