Reintje de Vos

telefoon: 0341-553914 | e-mail: info@reintjedevos.nl

Reintje de Vos

Educatieve wandelingen en natuurbeleving

 

Educatieve wandelingen en natuurbeleving in Ermelo - #ErmeloBuitenleven:

Sinds 2005 begeleid ik als gids, zowel kleine als grote groepen door de natuur van Ermelo. (of directe regio)

Ik ben geen bioloog of historicus nog wetenschapper of archeoloog! Maar ik vertel graag met passie wat ik weet of geleerd heb, en dat is elke dag wel weer iets nieuws. 

Horen, zien, ruiken, voelen en soms proeven… met grote verwondering iets kleins aanschouwen. Bewust worden van onze natuurlijke omgeving en tot rust komen zijn elementen die aanbod komen tijdens deze wandelingen.

Als lokale gids, als Gastheer van Ermelo, ga ik u graag voor!

Ik volg geen vast programma, geen wandeling is hetzelfde... Dat verschilt ook per seizoen, de natuur is veelal in beweging en natuurbeleving kent een ongekend aanbod! Maar naast deze natuurmix van onderwerpen en beleving, komt altijd wel het grofwild en hun achter gelaten sporen aan bod, evenals de historie van het gebied en de opkomst van de bosbouw.

Onderweg maak ik veelal gebruik van meegenomen voorwerpen als pootjes, kaakjes, geweistangetjes, foto-afbeeldingen en of kaarten om mijn verhaal extra te verduidelijken. 

(Uiteraard kan een wandeling of presentatie ook in z’n geheel over 1 onderwerp gaan.) 

 

Wandelingen vertrekken vanaf een vooraf afgesproken locatie in Ermelo, Bosgebied het Ruige veld of de Ermelosche Heide zijn aanraders... Maar ook vanaf Hotel de Heerlickheijd is heel goed te starten voor een wandeling door het aangrenzende bosgebied! Ook verzorg ik op aanvraag van congrescentrum Mennorode te Elspeet wandelingen.

Speciaal voor familiedagen en schoolkampen, verzorg ik ook educatieve wandelingen met o.a. behulp van de natuurrugzak. Samen op avontuur met de (klein)kinderen, samen leren en ontdekken... het is op diverse manieren in te vullen voor jong en oud!

 

Voor vertreklocaties die in gebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of Gelders Landschap liggen ben ik Sinds 2012 verplicht gesteld om als commerciële partij vooraf toestemming en vergunning aan te vragen. Hieraan zitten vergunningskosten verbonden welke afgedragen worden aan de betreffende organisatie voor o.a. het onderhoud van hun gebieden.

 

Voor alle wandelingen geld een vast opstart tarief voor de 1e anderhalf  uur. Wandelingen kunnen korter gemaakt worden, maar dan blijft het opstarttarief gehanteerd. Wordt de wandeling langer gewenst in tijd dan wordt dit per half uur doorberekend. Voor actuele prijzen kunt u contact met mij opnemen.

 

Naast alle wandelingen en excursies op afspraak, verzorgen ik ook i.s.m. de VVV uit Ermelo seisoensgebonden of thematische wandelingen. Voor actuele informatie kunt u onder mijn agenda kijken of even de VVV Ermelo raadplegen.

 

Sinds 2019 bestaat er ook de mogelijkheijd voor u als particulier, om mij als privé gids in te huren. Voor als men een keer alleen of met een paar bevriende deelnemers wil deelnemen aan een (wild)wandeling. Ik bied dit aan tot 5 personen, vanaf € 75,00 voor max 1,5 uur. Bent u met meer personen, of u wilt langer op pad, neemt u dan even contact met mij op.

In verband met onze eigen (zondags)rust, verzorgen we helaas geen wandelingen op de zondag en of op feestdagen als 1e kerst-, paas- en pinksterdag.