Reintje de Vos

telefoon: 0341-553914 | e-mail: info@reintjedevos.nl

Reintje de Vos

Educatieve wandelingen en natuurbeleving

 

Sinds 2005 begeleid ik als gids zowel kleine als grote groepen door de natuur van Ermelo of directe regio. Ik ben geen bioloog of historicus nog wetenschapper of archeoloog! Maar ik vertel graag met passie wat ik weet of geleerd heb, en dat is elke dag wel weer iets nieuws.

De schepping was volmaakt, maar hoe beleven en ervaren we dat nu …

Horen, zien, ruiken, voelen en soms proeven… met grote verwondering iets kleins aanschouwen. Bewust worden van onze natuurlijke omgeving en tot rust komen dat zijn allemaal elementen die vaak aanbod komen tijdens de wandelingen.

Veelal hanteer ik een mix van onderwerpen als het grofwild en hun achter gelaten sporen, de historie van het gebied en de opkomst van de bosbouw. (Uiteraard kan een wandeling of presentatie ook in z’n geheel over 1 onderwerp gaan.) Onderweg maak ik veelal gebruik van meegenomen voorwerpen als pootjes, kaakjes, geweistangetjes, foto-afbeeldingen en of kaarten om mijn verhaal extra te verduidelijken.

Wandelingen kunnen vertrekken van locatie de Windkanter in Ermelo. Mede afhankelijk van de groepsgrootte kunt u hier vooraf starten met koffie en thee e.d. Een korte natuurpresentatie met aansluitend de wandeling. Onderweg of bij terugkomst bestaat ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een bosborrel te nuttigen.

Maar ook van diverse andere plekken kan gestart worden. Bijvoorbeeld Landgoed Schovenhorst, Hotel de Heerlickheijd en congrescentrum Mennorode.

Voor vertreklocaties die in gebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of Gelders Landschap liggen ben ik Sinds 2012 verplicht gesteld om als commerciële partij vooraf toestemming en vergunning aan te vragen. Hieraan zitten vergunningskosten verbonden welke afgedragen worden aan de betreffende organisatie voor o.a. het onderhoud van hun gebieden.

Voor alle wandelingen geld een vast opstart tarief voor de 1e anderhalf  uur. Wandelingen kunnen korter gemaakt worden, maar dan blijft het opstarttarief gehanteerd. Wordt de wandeling langer gewenst in tijd dan wordt dit per half uur doorberekend. Voor actuele prijzen kunt u contact met mij opnemen. info@reintjedevos.nl 

Er bestaat tevens de mogelijkheijd om mij als privé gids te boeken, het komt steeds vaker voor dat men graag een keer alleen of met een paar personen wil deelnemen aan een (wild)wandeling. Dat kan ... tot 5 personen vanaf € 75,00. Bent u met meer, neem dan even contact op met mij, per mail.

In verband met onze (zondags)rust, verzorgen we helaas geen wandelingen op de zondagen en dagen als 1e kerst-, paas- en pinksterdag.

 

Agenda