Reintje de Vos

Educatieve wandelingen en natuurbeleving

 #ErmeloBuitenleven:

Sinds 2005 begeleid ik als zelfstandige gids, kleine en grote groepen, in zowel de particuliere als zakelijke markt rond door de natuur van Ermelo. (of directe regio)

Ik ben geen bioloog of historicus nog wetenschapper of archeoloog! Mijn "roots" liggen oorspronkelijk zelfs in de bouw sector, maar mijn passie en liefde voor Ermelo, de natuur en haar historie... hebben mijn levenspad een geheel andere wending gegeven!

Wat ik weet of geleerd heb, en dat is soms dagelijks nog weer iets nieuws. Komt voort uit het feit dat ik hier van kind af aan heb rondgezworven. En met inmiddels ook heel veel opgedane kennis van anderen, deel ik dat graag weer met u tijdens een wandeling of fietstour.

Horen, zien, ruiken, voelen en soms proeven… met grote verwondering iets kleins aanschouwen. Bewust worden van onze natuurlijke omgeving en tot rust komen zijn elementen die aanbod komen tijdens mijn wandelingen.

Als lokale gids, als Gastheer van Ermelo, ga ik u graag een keertje voor! Zodat u dit zelf, samen met familie, vrienden en collega's dit deel van de Veluwe kan ervaren.

 

 

Geen wandeling is hetzelfde... Dat verschilt ook per seizoen, de natuur is altijd in beweging en natuurbeleving kent een ongekend aanbod! Maar naast de mix van natuur en beleving, komt in elke wandeling wel het grofwild en hun achter gelaten sporen aan bod, evenals de historie van het gebied en de opkomst van de bosbouw.

Onderweg maak ik gebruik van meegenomen voorwerpen als geprepareede pootjes, kaakjes, geweistangetjes en gelamineerde afbeeldingen om mijn verhaal extra te verduidelijken. 

(Uiteraard kan een wandeling of presentatie ook in z’n geheel over 1 onderwerp gaan.) 

Wandelingen vertrekken standaard vanaf een vooraf afgesproken locatie in Ermelo. Een wandeling door het Bosgebied het Ruige veld of over de Ermelosche Heide zijn zeker aanraders! Maar ook vanaf Hotel de Heerlickheijd is heel goed te starten voor een wandeling door het aangrenzende bosgebied! Ook verzorg ik op aanvraag van congrescentrum Mennorode te Elspeet wandelingen.

Speciaal voor familiedagen en schoolkampen, verzorg ik ook educatieve wandelingen met o.a. behulp van de natuurrugzak. Samen op avontuur met de (klein)kinderen, samen leren en ontdekken... het is op diverse manieren in te vullen voor jong en oud!

Voor vertreklocaties die in gebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of Gelders Landschap liggen ben ik Sinds 2012 verplicht gesteld om als commerciële partij vooraf toestemming en vergunning aan te vragen. Hieraan zitten vergunningskosten (vanaf € 135,00) welke afgedragen worden aan de betreffende organisatie voor o.a. het onderhoud van hun gebieden. Iets wat ik in de basis van hun uitgangspunt wel snap, maar helaas nog steeds niet begrijp in het kader van gastvrijheid... gelukkig blijven er nog genoeg mooie plekken in Ermelo over alwaar ik u wel kan rondleiden zonder deze extra kosten.

Voor alle wandelingen geld een vast opstart tarief voor de 1e anderhalf  uur. Wandelingen kunnen korter gemaakt worden, maar dan blijft het opstarttarief gehanteerd. Wordt de wandeling langer gewenst in tijd dan wordt dit per half uur doorberekend. Voor actuele prijzen kunt u altijd contact met mij opnemen.

Naast alle wandelingen en excursies op afspraak, verzorgen ik ook i.s.m. de VVV uit Ermelo seisoensgebonden of thematische wandelingen. Voor actuele informatie kunt u onder mijn agenda kijken of even de VVV Ermelo raadplegen.

Voor u als particulier bestaat er ook de mogelijkheid , om mij als privé gids in te huren. Voor als men een keer alleen of met een paar bevriende deelnemers wil deelnemen aan een dag of avondwandeling. Ik bied dit aan tot 5-6 personen, vanaf € 75,00 voor 1,5 uur. Bent u met meer personen, of u wilt wat langer op pad, neem dan gewoon even contact met mij op.

 

In verband met onze eigen (zondags)rust, verzorgen we helaas geen wandelingen op de zondag en of op feestdagen als 1e kerst-, paas- en pinksterdag.

 

 

 

 

 

Agenda

Meer