Reintje de Vos

U wilt deelnemen met een grote groep deelnemers?

 #ErmeloBuitenleven:

U bent op zoek naar een leuke en ontspannende wandelactiviteit waar al uw gasten aan kunnen deelnemen.

Maar uw gezelschap is groter dan een gemiddeld wandelgroepje! Geen probleem, binnen mijn netwerk kan ik meerdere en bekwame gidsen voor uw en gezelschap regelen. Zodat de gehele groep in 2 of nog meer groepen verdeeld kunnen worden. 

Op deze wijze heeft elke groep zijn eigen gids, die naast ... dat hij de weg weet, mooie plekjes laat zien en de nodigde informatie met uw deelt ook nog steeds oog en oor heeft voor alle deelnemers uit de groep. 

Want als een groep te groot word, gaan verschillende factoren een rol spelen in het geheel. Wij adviseren u dan ook graag om een groep niet groter te maken, dan gemiddeld 25 deelnemers. 

Bij meer deelnemers gaan o.a. de volgende factoren tegen werken:

- Iedereen heeft z'n eigen wandeltempo, en dat mag. Maar bij meer dan 25 personen gaat dit tegen werken in uw uitje. Er loopt dan altijd een groep(je) wat harder voorop en groep(je) wat langzamer achteraan.

- Dat heeft soms ook met de persoonlijke intresses te maken. En even op elkaar wachten voordat we de bocht om gaan, of weer tekst en uitleg geven is niet zo erg. Gebeurt het steeds, dan kan er een vorm van irritatie ontstaan in de groep is onze ervaring! Dat is niet alleen jammer van uw georganiseeerde uitje, maar gaat het ook nog eens ten koste van de tijd die we hebben onderweg.

- Ook speelt de verstaanbaarheid van de gids, die voor u als groep staat een rol. Niet iedere gids praat even hard. Is de groep compact dan is dit geen probleem, is de groep te groot, dan wel... de gids moet zich dan van links naar rechts continu verstaanbaar blijven maken, of zelfs zijn verhaal 2x vertellen.

- Ook het laten zien van mee gebrachte voorwerpen en afbeeldingen speelt een rol, of juist het geen we als gids onderweg willen laten zien. Voor mensen die vooraan staan is dat geen probleem, maar voor wie steeds achteraan staat weer wel.

- Ook de beschikbare ruimte die er soms is op de paden en (openbare)wegen speelt hier een rol in, ook gezien vanuit een stukje veiligheid voor iedereen.

- Tot slot... mede afhankelijk van het thema en onderwerp kan er een maximum aan het aantal deelnemers opgegeven worden. Een groepswandeling overdag kan met gerust wat meer deelnemers gelopen worden dan wanneer we gericht op zoek gaan naar wild in de ochtend of avond...

Kortom... is de groep deelnemers te groot, we regelen graag een 2e, 3e of 4e gids voor uw en medegezelschap. Zodat iedereen (ont)spannen en actief een stukje van ons mooie Ermelo kan beleven!

graag tot ziens...

 

 

 

 

Fotoalbum

Agenda

Meer