Reintje de Vos

Wandelen met een prive gids

 #ErmeloBuitenleven:

Educatieve beleving met mij persoonlijk als uw lokale prive gids? Ja hoor dat kan!

De laatste jaren krijg ik steeds vaker het verzoek of ik niet als prive gids mee wil gaan om uiteenlopende redenen. Dit is uiteraard mogelijk... en ga ik graag mee tijdens uw, gezinswandeling of ander klein gezelschap op pad, om jullie van alles te laten zien en er over te vertellen. Dit kan o.a. door het bosgebied het Ruige Veld, het Tonselse Veld of de Ermelosche heide.

Ik bied dit aan tot 6 personen, met een prijs vanaf € 99,00 voor de eerste 1,5 uur. Bent u met meer personen, of u wilt wat langer op pad, dan loopt de prijs op. Neem gerust contact met mij op per mail over de mogelijkheden en meerprijzen.

Als lokale gids, als Gastheer van Ermelo, kan ik u dus ook prive ... rondleiden door onze mooie Ermelosche omgeving!

 

 

Sinds 2005 begeleid ik als zelfstandige gids, kleine en grote groepen, in zowel de particuliere als zakelijke markt rond door de natuur van Ermelo. (of directe regio)

Ik ben geen bioloog of historicus nog wetenschapper of archeoloog! Mijn "roots" liggen oorspronkelijk zelfs in de bouw sector, maar mijn passie en liefde voor Ermelo, de natuur en haar historie... hebben mijn levenspad een geheel andere wending gegeven!

Wat ik weet of geleerd heb, en dat is soms dagelijks nog weer iets nieuws. Komt voort uit het feit dat ik hier van kind af aan heb rondgezworven. En met inmiddels ook heel veel opgedane kennis van anderen, deel ik dat graag weer met u tijdens een wandeling of fietstour.

Horen, zien, ruiken, voelen en soms proeven… met grote verwondering iets kleins aanschouwen. Bewust worden van onze natuurlijke omgeving en tot rust komen zijn elementen die aanbod komen tijdens mijn wandelingen.

Geen wandeling is hetzelfde... Dat verschilt ook per seizoen, de natuur is altijd in beweging en natuurbeleving kent een ongekend aanbod! Maar naast de mix van natuur en beleving, komt in elke wandeling wel het grofwild en hun achter gelaten sporen aan bod, evenals de historie van het gebied en de opkomst van de bosbouw.

Onderweg maak ik gebruik van meegenomen voorwerpen als geprepareede pootjes, kaakjes, geweistangetjes en gelamineerde afbeeldingen om mijn verhaal extra te verduidelijken. ook kan ik met behulp van de natuurrugzak, samen mut u als gezin op avontuur met de (klein)kinderen, samen leren en ontdekken... het is op diverse manieren in te vullen voor jong en oud!

Naast alle wandelingen en excursies op afspraak, verzorgen ik ook i.s.m. de VVV uit Ermelo seisoensgebonden of thematische wandelingen. Voor actuele informatie kunt u onder mijn agenda kijken of even de VVV Ermelo raadplegen.

 

In verband met onze eigen (zondags)rust, verzorgen we helaas geen wandelingen op de zondag en of op feestdagen als 1e kerst-, paas- en pinksterdag.

 

 

 

 

Fotoalbum

Agenda

Meer