Reintje de Vos

telefoon: 0341-553914 | e-mail: info@reintjedevos.nl

Reintje de Vos

Educatieve wandelingen en natuurbeleving

 

Sinds 2005 begeleid ik als gids zowel kleine als grote groepen door de natuur van Ermelo of directe regio. Ik ben geen bioloog of historicus nog wetenschapper of archeoloog! Maar ik vertel graag met passie wat ik weet of geleerd heb, en dat is elke dag wel weer iets nieuws.

De schepping is volmaakt, alleen wij mensen snappen er geloof ik niks meer van…

Horen, zien, ruiken, voelen en soms proeven… met grote verwondering iets kleins aanschouwen. Bewust worden van onze natuurlijke omgeving en tot rust komen dat zijn allemaal elementen die vaak aanbod komen tijdens de wandelingen.

Veelal hanteer ik een mix van onderwerpen als het grofwild en hun achter gelaten sporen, de historie van het gebied en de opkomst van de bosbouw. (Uiteraard kan een wandeling of presentatie ook in z’n geheel over 1 onderwerp gaan.) Onderweg maak ik veelal gebruik van diverse meegenomen voorwerpen als dierenpootjes, kaakjes, geweistangetjes, foto-afbeeldingen en of kaarten om mijn verhaal extra te verduidelijken.

Wandelingen kunnen vertrekken van locatie de Windkanter in Ermelo. Mede afhankelijk van de groepsgrootte kunt u hier vooraf starten met koffie en thee e.d. Een korte natuurpresentatie met aansluitend de wandeling. Onderweg of bij terugkomst bestaat ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een bosborrel te nuttigen.

Maar ook van diverse andere plekken kan gestart worden. Bijvoorbeeld Landgoed Schovenhorst, Hotel de Heerlickheijd en congrescentrum Mennorode.

Voor vertreklocaties die in gebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of Gelders Landschap liggen ben ik Sinds 2012 verplicht gesteld om als commerciële partij vooraf toestemming en vergunning aan te vragen. Hieraan zitten vergunningskosten verbonden welke afgedragen worden aan de betreffende organisatie voor o.a. het onderhoud van hun gebieden.

Voor alle wandelingen geld een vast opstart tarief voor de 1e anderhalf  uur. Wandelingen kunnen korter gemaakt worden, maar dan blijft het opstarttarief gehanteerd. Wordt de wandeling langer gewenst in tijd dan wordt dit per half uur doorberekend. Voor actuele prijzen kunt u contact met mij opnemen. info@reintjedevos.nl 

In verband met onze (zondags)rust, verzorgen we helaas geen wandelingen op de zondagen

en feestdagen als 1e kerst-, paas- en pinksterdag.

 

Presentaties op locatie:

Soms word ik gevraagd om op locatie een presentatie te geven. Mijn presentatie aanbod is wat beperkt. Maar de meest gebruikte presentatie is een mix van beelden en uitleg over Edelherten, Reeën en Zwijnen. De meegebrachte voorbeelden als geweistangen, vachten en preparaten zorgen voor een luchtig en interactief moment. 

Voor actuele prijzen en informatie kunt u altijd contact met mij opnemen.

Mocht u vragen hebben of een prijsopgaaf wensen. info@reintjedevos.nl

Graag tot ziens!

 

Ochtendglorenwandeling:

Op een hele vroege ochtend word u welkom geheten in Ermelo! Na evt. een koffie / thee moment gaat u onder leiding van Reintje de Vos en Ben Onderweg, op pad voor een Ochtendgloren wandeling.

De dag vroeg beginnen met een verfrissende wandeling om bijvoorbeeld de week af te sluiten of juist om te beginnen. Wandelen bied rust voor het lichaam en stelt de hersenen in staat om veel geestelijke ballast en informatie te verwerken. We starten bij aanvang in stilte met de wandeling, hebben onderweg een mediatief moment. En we hopen uiteraard de zon, op te zien komen boven de Ermelosche heide.

Wie weet spotten we nog een Ree of Wild Zwijn onderweg. In het 2e deel van de wandeling zal er door het bos gewandeld worden, en krijgt u diverse tekst en uitleg over de directe omgeving betreft de natuur en de historie.

Bij terugkomst kunnen we tegen meerprijs voor u en uw deelnemers een ontbijt serveren op locatie de Windkanter of alleen afsluiten met koffie en thee e.d. bij interesse informeren we u hier middels een prijsopgaaf graag verder over.

Daar er 2 gidsen meelopen kan er met een grotere groep gewandeld worden voor een vaste (opstart)prijs. bij kleinere groepen kan er ook gekozen worden voor maar 1 gids als begeleiding, wat scheelt in de eindkosten.

informatie kan via info@benonderweg.nl of info@reintjedevos.nl Zie ook www.benonderweg.nl

Graag tot ziens...

 

 

Fotoalbum

Agenda