Reintje de Vos

Educatieve wandelingen en natuurbeleving

 

Horen, zien, ruiken, voelen en soms proeven… met grote verwondering iets kleins aanschouwen. Bewust worden van onze natuurlijke omgeving en "ontspannend en toch actief bezig zijn".

Sinds 2005 heb ik als gids, al onnoemelijk veel mensen door de natuur van Ermelo of directe regio, rondgeleid. Ik ben geen bioloog of historicus nog wetenschapper of archeoloog! Maar ik vertel wel graag met de nodige passie over onze prachtige omgeving. Ermelo heeft veel te bieden betreft natuurbeleving en historie, en kan verrassende uitzichten over de Veluwe bieden, kortom wees welkom ... ik ga u als gids graag voor...

Tijdens de wandelingen of fietstochten hanteer ik een mix van onderwerpen, als het grofwild en hun achter gelaten sporen, de historie van het gebied Ermelo en de opkomst van de bosbouw. Maar de activtieit kan ook in z’n geheel over 1 onderwerp gaan, of naar een bepaalde plek leiden, bijvoorbeeld het Romeinse Marskamp op de Ermelosche Heide. Onderweg maak ik vaak gebruik van meegenomen voorwerpen als dierenpootjes, kaakjes, geweistangetjes, foto-afbeeldingen en of kaarten om mijn verhaal extra te verduidelijken.

Wandelingen kunnen vertrekken van een vooraf afgesproken locatie in Ermelo. Maar ook van diverse andere plekken kan gestart worden. Bijvoorbeeld, Hotel de Heerlickheijd en congrescentrum Mennorode.

Voor vertreklocaties die in gebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of Gelders Landschap liggen ben ik Sinds 2012 verplicht gesteld om als commerciële partij vooraf toestemming en vergunning aan te vragen. Hieraan zitten vergunningskosten verbonden welke afgedragen worden aan de betreffende organisatie voor o.a. het onderhoud van hun gebieden.

Voor alle wandelingen geld een vast opstart tarief voor de 1e anderhalf  uur. Wandelingen kunnen korter gemaakt worden, maar dan blijft het opstarttarief gehanteerd. Wordt de wandeling langer gewenst in tijd dan wordt dit per half uur doorberekend. Voor actuele prijzen kunt u contact met mij opnemen. info@reintjedevos.nl 

In verband met onze (zondags)rust, verzorgen we helaas geen wandelingen op de zondagen

en feestdagen als 1e kerst-, paas- en pinksterdag.

 

Presentaties op locatie:

Soms word ik gevraagd om op locatie een presentatie te geven. Mijn presentatie aanbod is wat beperkt. Maar de meest gebruikte presentatie is een mix van beelden en uitleg over Edelherten, Reeën en Zwijnen. De meegebrachte voorbeelden als geweistangen, vachten en preparaten zorgen voor een luchtig en interactief moment. 

Voor actuele prijzen en informatie kunt u altijd contact met mij opnemen.

Mocht u vragen hebben of een prijsopgaaf wensen. info@reintjedevos.nl

Graag tot ziens!

 

 

Ochtendglorenwandeling:

Letterlijk en figuurlijk de zon tegemoet lopen...

Mits de weersomstandigheden het toelaten, en dat blijft soms een gok. Maar bij de juiste omstandigheden wordt u vroeg in ochtend welkom geheten in Ermelo! Na evt. een koffie / thee moment gaat u onder leiding van Reintje de Vos en Ben Onderweg, op pad voor een Ochtendgloren wandeling.

De dag vroeg beginnen met een verfrissende wandeling om nieuwe energie op te doen. Wandelen bied rust voor het lichaam en stelt de hersenen na ongeveer 20 minuten lopen in staat om veel geestelijke ballast en informatie te verwerken. We starten bij aanvang in stilte met de wandeling, hebben onderweg een mediatief moment. En we hopen uiteraard de zon, op te zien komen boven de Ermelosche heide.

Wie weet spotten we ook nog een Ree of Wild Zwijn onderweg. In het 2e deel van de wandeling zal er door het bos gewandeld worden, en krijgt u tekst en uitleg over de directe omgeving betreft de natuur en de historie.

Daar er 2 gidsen meelopen kan er met een grotere groep gewandeld worden voor een vaste (opstart)prijs. bij kleinere groepen kan er ook gekozen worden voor maar 1 gids als begeleiding, wat ook scheelt in de kosten.

informatie kan via info@benonderweg.nl of info@reintjedevos.nl Zie ook www.benonderweg.nl

Graag tot ziens...

 

 

Fotoalbum

Agenda

Meer